Roemeense koperdieven krijgen twee jaar cel met uitstel

Foto: Belgaimage

Roemeense koperdieven krijgen twee jaar cel met uitstel

Print
Mechelen -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een Roemeense bende veroordeeld tot twee jaar met uitstel. De Roemenen stonden terecht voor een inbraak en inbraakpoging bij het Mechelse transformatorenbedrijf CG Power Systems. Daarbij werd koper gestolen.

De dieven liepen tegen de lamp toen de politie een auto controleerde aan de Slachthuislaan in Mechelen. In het voertuig zaten vijf personen en iets verderop stond er nog een andere wagen, met drie mensen in de onmiddellijke omgeving.

Heel snel werd duidelijk dat er een link was met een inbraakpoging, diezelfde nacht, bij CG Power Systems en met een gelukte inbraak van twee dagen eerder. Toen werd er zelfs een gat in de muur van het bedrijf gemaakt werd er koper gestolen.

De Roemenen ontkenden aanvankelijk iets met de feiten te maken te hebben. Nadat ze met het sporeonderzoek en de beelden van de bewakingscamera’s werden geconfronteerd, gaven de meesten hun betrokkenheid toe. Naast hun celstraf moeten ze ook een boete van zeshonderd euro betalen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio