Peter De Roover: “Met de N-VA in de regering zal België het pact niet goedkeuren”

Print

“Met de N-VA in de regering zal België het VN-migratiepact niet goedkeuren, niet in Marrakesh en niet in New York”. Dat heeft N-VA-fractieleider Peter De Roover woensdag gezegd in de Kamer. De N-VA zal tegen de resolutie stemmen van een wisselmeerderheid die het pact steunt.

De Kamercommissie Buitenlandse Zaken bespreekt woensdagnamiddag een resolutie die het VN-migratiepact steunt. De resolutie zal de steun krijgen van een wisselmeerderheid van CD&V, Open Vld en MR, sp.a, Ecolo-Groen en cdH.

N-VA, tegenstander van het pact, zal tegen de resolutie stemmen. “Net als het VN-pact is de resolutie vaag: je weet niet waar die tekst op uit zal draaien; Wie de tekst goedkeurt, weet niet wat hij of zij goedkeurt”, zei De Roover.

De N-VA-fractieleider benadrukte dat een resolutie “geen element van besluitvorming” is, maar de mening vertolkt van wie voor de tekst stemt. De beslissing of ons land het pact steunt, blijft de bevoegdheid van de regering, zei De Roover. Maar de kwestie is nog nooit op de agenda van de ministerraad geplaatst, klonk het.

“Met de N-VA in de regering zal België dit pact niet goedkeuren in Marrakesh of in New York. Wat dat betreft, trekken we een rechte lijn van A naar B”, zei De Roover.

Nu in het nieuws