DISCUSSIE. Steunt u de bocht van N-VA rond het VN-migratiepact?

Foto: BELGA

DISCUSSIE. Steunt u de bocht van N-VA rond het VN-migratiepact?

Print

De vraag lijkt niet meer OF de federale regering gaat vallen over het VN-migratiepact, maar WANNEER? Zowel N-VA aan de ene, als de andere regeringspartijen (MR, CD&V en Open Vld) aan de andere kant, zijn in een stellingenoorlog beland, waar steeds moeilijker een uitweg uit lijkt te vinden. Mocht het zover komen, dan wijzen veel beschuldigende vingers richting de N-VA, maar ziet u dat ook zo?

Voor november leek de internationale top in het Marokkaanse Marrakesh, waar het akkoord van de Verenigde Naties over het migratiebeleid zou goedgekeurd worden, geen obstakel te zijn voor de regering-Michel. De regeringspartijen verklaarden toen nog eensluidend dat ons land het akkoord zou steunen. Sindsdien lijkt N-VA de kar te hebben gekeerd. De partij van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken verwerpt sindsdien de tekst en zegt dat het zich daarbij gesteund voelt door andere landen als Oostenrijk, Hongarije, de VS en Australië.

De andere regeringspartijen MR, CD&V en Open Vld willen bij de gemaakte afspraken blijven. De N-VA dreigt er echter mee om desnoods de regering te laten vallen, wanneer premier Charles Michel toch naar Marrakesh trekt.

LEES OOK. Hoe N-VA de bocht maakte richting Marrakesh

Begrijpt u waarom de N-VA van gedacht is veranderd en dat deze onenigheid een val van de regering waard is? Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen woensdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws