Bekende antiekzaak wordt interimkantoor

Foto: mgb

Bekende antiekzaak wordt interimkantoor

Print
Sint-Niklaas -

Antiekzaak Hans Tweede verhuist uit de Ankerstraat in Sint-Niklaas. Het volledige pand werd verkocht en vandaag worden de laatste antiquiteiten verhuisd. Niet naar een stoffige zolder of het containerpark, wel naar een nieuwe zaak in Sint-Pauwels.

“Mijn zoon gaat die openhouden”, verklapt zaakvoerder Jean-Pierre Maes. “De verhuis komt er in aanloop naar mijn pensioen. Deze winkel begon ooit als hobby, maar groeide door de jaren heen uit tot mijn hoofdberoep. Dankzij mijn zoon wordt de zaak gelukkig toch voortgezet. Hij studeerde kunstgeschiedenis en gaat ook meer moderne spullen in het aanbod steken.”

Meer design

“Antiek vind je tegenwoordig in bijna elke kringloopwinkel, of zelfs in gespecialiseerde winkelketens, en dus gaat de nieuwe zaak meer focussen op designstukken”, legt Maes uit. “Die zullen verkocht worden aan tweedehandsprijzen.”

Het statige pand aan het begin van de Ankerstraat krijgt zo opnieuw een nieuwe bestemming. “Dit was vroeger een drukkerij. Wij hebben hier elf jaar lang antiek verzameld, en de laatste vier jaar waren we echt open als winkel. Ook onze ‘verborgen tuin’ deed het goed in de zomer.”

Jobs in de horeca

De nieuwe eigenaar wil er een interimkantoor openen, dat specifiek focust op jobs in de horeca. “In amper een week was het gebouw verkocht”, besluit Jean-Pierre Maes. De nieuwe winkel zal in de loop van het voorjaar openen in de Zandstraat in Sint-Pauwels.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio