Daar is de sneaker met plateauzool weer

Foto: Instagram Hypebae

Mode

Daar is de sneaker met plateauzool weer

Print
Puma brengt op 8 december een nieuwe sneaker uit, dit keer in samenwerking met Buffalo London. Het resultaat laat zich raden: een klassieke Puma Suede met daaronder een uit de kluiten gewassen plateauzool. Ook Nike bracht eind november in samenwerking met Comme des Garçons een dergelijke sneaker uit.

Plateauzolen waren enorm populair in de jaren zeventig en negentig en zijn nu opnieuw aan een revival toe. Zo was Buffalo London plots weer springlevend en werkt het nu ook samen met Puma. Op 8 december brengen ze samen een sneaker uit die de twee klassiekers van beide merken samenbrengt.

Bovenaan zie je het silhouet van de Puma Suede onderaan de bekende zolen van Buffalo. Er verschijnt een versie in het wit en een in het zwart. Verwacht wordt dat de prijs rond de 160 euro zal schommelen. Beide merken zullen ze op hun website aanbieden.

Maar Puma is niet het enige merk dat zich op de plateauzolen gooit. Ook Nike bracht eind november een exemplaar van de Cortez uit met daaronder flink wat rubber. Het gaat om een samenwerking met het Japanse modehuis Comme des Garçons. Zijn de plateauzolen dan weer helemaal terug van weggeweest? Het heeft er alle schijn van weg in elk geval.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DOVER STREET MARKET LONDON (@doverstreetmarketlondon) op

 

NIET TE MISSEN