Dessel zet na rust scheve situatie recht tegen RWDM

Dessel Sport heeft zaterdagavond op eigen veld tegen RWDM een scheve situatie nog kunnen rechtzetten. Bij de rust stond het 0-1 achter maar na de pauze konden ze via twee doelpunt de drie punten thuishouden.

fvh

Dessel leed al vroeg balverlies op het middenveld zodat RWDM kon uitbreken om te scoren langs Binst. De thuisploeg moest dus achtervolgen, maar de slordig acterende witgroenen bakten er erg weinig van in die eerste helft tegen een veel vinniger en technisch sterker RWDM. De Brusselaars kwamen dicht bij de 0-2, maar Kindermans mikte net naast.

Na rust een dubbele wissel en een aantal positiewissels en dat rendeerde. Het was Vosters die na een ingestudeerd nummertje na vrijschop de bal mooi in de winkelhaak krulde (1-1). De thuisploeg vond zijn draai meer en meer en ging op zoek naar de winninggoal. Eerst miste Vansimspsen nog een dot van een kans, maar het was Jutten die na hoekschop de bal, licht gedevieerd, zag afwijken in doel. Toen werd RWDM terug wakker. De ingevallen Cisse raakte nog de lat en ook de ingevallen Mbuba zorgde nog voor onheil, maar doelman Kustermans was bij de pinken. Een verdiende Desselse zege op basis van de tweede helft. Dessel pakt 7 op 9 en rukt op richting middenmoot. RWDM zit in zak en as na de schamele 1 op 12. Bezoekende trainer Brncic bleef na afloop erg lang in de bezoekende kleedkamer.

Doelpunten: 2’ Binst 0-1, 58’ Vosters 1-1, 82’ Jutten 2-1

Gele kaarten: G.Cabeke, Janssens, Breugelmans

Dessel: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Vosters, Gerits, Robin (46’ Janssens), Breugelmans, Jutten (86’ Peffer), Soladio (46’ Remen), Vansimpsen.

RWDM: Sadin, A.Cabeke, Mabika, G.Cabeke (50’ Amrani) , Ruyssen, Ndiaye (64’ Mbuba),Bova, Kindermans, Bah, Brouckaert, Binst (83’ Cissse).

MEER OVER KFC Dessel Sport

Meer voetbalnieuws