450 extra jobs dankzij nieuw Logistiek Park Waasland

De grootste concessie is er voor Aertssen Logistics uit Stabroek. Foto: evdw

450 extra jobs dankzij nieuw Logistiek Park Waasland

Print
Beveren-Waas / Stabroek -

Verschillende bedrijven uit het Waasland kunnen beginnen bouwen op het nieuwe Logistiek Park Waasland op de linkeroever van de Schelde. Hierdoor worden tot 450 extra jobs gecreëerd.

Het Logistiek Park Waasland (LPW) is een nieuw bedrijventerrein van meer dan 150 hectare dat volop in ontwikkeling is tussen de E34, de Verrebroekstraat en de Schoorhavenweg. De laatste maanden zijn er alvast verschillende grote concessies toegekend, waarbij heel wat Wase bedrijven aan bod kwamen.

Magazijnencomplex

De grootste concessie is er voor Aertssen Logistics uit Stabroek, dat op een gebied van 145.000 m² een nieuw distributiecentrum voor constructie- en landbouwmachines neerpoot.

Op de tweede plaats komt Agrityre uit Beveren. De bandengroothandel geeft gebruikte banden van onder meer landbouwmachines en vliegtuigen uit de hele wereld een oplapbeurt, en zo een tweede kans. Daarvoor wordt momenteel gebouwd op de concessie van 45.000 m².

De derde grote concessionaris is Metalon, ook uit Beveren. Het familiebedrijf met roots in Verrebroek is een aannemer in de petrochemische nijverheid in de havens van Antwerpen en Gent. Op een terrein van 33.000 m² is intussen een eerste magazijnencomplex neergezet. Een tweede complex wordt voorbereid.

Naast de Kallosluis kregen ook transportbedrijven Van Gucht en Roosens een stuk grond in gebruik, respectievelijk van 10.000 m² en 40.000 m² groot.

“In totaal zorgen deze nieuwe concessies voor 400 tot 450 extra jobs”, zegt Boudewijn Vlegels (N-VA), voorzitter van Maatschappij Linkerscheldeoever. “Deze zijn gedeeltelijk al gerealiseerd.”