ROYALS. Deze schattige bijnaam krijgt prins William van zijn kinderen. En Luxemburgse prinses draagt decadent juweel

Kate Middleton en prins William voeden hun drie kinderen zo normaal mogelijk op. De bijnaam die de kroost geeft aan hun papa is dan ook heel spontaan én schattig. Een overzicht van de leukste koninklijke weetjes van de week uit Groot-Brittannië en daarbuiten.

vwh

De Britse prins William wordt meestal aangesproken met ‘Koninklijke Hoogheid’, maar zijn kinderen prins George, prinses Charlotte en straks ook prins Louis hoeven dat uiteraard niet te zeggen. Zij hebben een schattige bijnaam voor hun papa bedacht. Dat heeft zijn vrouw Kate Middleton afgelopen woensdag gezegd in Leicester, waar de recente helikoptercrash van de lokale voetbalclubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha werd herdacht. Thuis heet prins William gewoon ‘Pops’. In een special op de Britse televisiezender ITV onthulde mama Kate al eerder dat prins George zijn overgrootmoeder, koningin Elizabeth, simpelweg ‘Gan-Gan’ noemt.

Koning- en hertoginnentrend

Over naar het royal koppel waar momenteel het meest over wordt geschreven: prins Harry en Meghan Markle. Begin deze week raakte bekend dat de hertogin van Sussex haar reis naar het Afrikaanse Zambia annuleerde. Enerzijds wegens de dreiging van het zikavirus, anderzijds omdat de vier maanden zwangere brunette oververmoeid is. Prins Harry maakte de reis alleen, Meghan bleef bij haar mama in Groot-Brittannië.

Ben je trouwens al op de hoogte wat de favoriete kleur van het moment is van de royals? Bordeaux. Zowel Meghan Markle als Kate Middleton werden de afgelopen weken gesignaleerd in een dieprode outfit. Ook koningin Mathilde en de Nederlandse vorstin Máxima heeft een variant op de tint in haar garderobe.

LEES OOK. Worden George en Amal Clooney de peetouders van de royal baby?

De gewone burger haalt tegenwoordig ook mode-inspiratie uit de koninklijke wereld, want de zogenoemde zegelring is weer hip. Draag hem rond je pink zoals prins Charles doet met zijn trouwring, of combineer verschillende exemplaren aan dezelfde hand of zelfs aan dezelfde vinger.

Een krachtige boodschap uit Luxemburg

Een opvallend beeld deze week was er eentje van de Luxemburgse prinses Tessy Antony, die momenteel in een moeizame scheiding zit met haar ex Louis van Luxemburg. De 33-jarige blondine woonde een exclusief feestje bij van juwelenmerk Bvlgari in Londen. Ze poseerde met een halsketting ter waarde van net geen 52.000 euro op een Vespa-scooter. Op de foto van het moment, die ze deelde op Instagram, stond een krachtige boodschap aan haar volgers. “Onderschat nooit de kracht van een vrouw.”

LEES OOK. Ring met koninklijke allures is een trend

Eigen postzegel

De Belgische prinses Elisabeth wordt volgend jaar achttien en dat zal onder meer gevierd worden met een eigen postzegel. De lancering ervan staat gepland op 21 oktober 2019, vier dagen voor ze jarig is. Hoe de postzegel in de komende collectie van Bpost er zal uitzien, is nog niet bekend.

En de Nederlandse koningin Máxima ging deze week op bezoek naar haar geboorteland Argentinië, waar ze de president Mauricio Macri en zijn vrouw Juliana Awada ontmoette in het kader van de G20-top. Het werd een warm weerzien met de bevriende leiders, zo blijkt uit de beelden.

© AFP

NIET TE MISSEN