Pretpark voor chocoladeliefhebbers komt naar Nederland

Tony’s Chocolonely, het idealistische Nederlandse chocolademerk, gaat een eigen pretpark openen in het Nederlandse Zaandam, vlak bij Amsterdam. En daar hoort ook een achtbaan bij.

edm

Directeur Henk Jan Beltman heeft het nieuws aangekondigd tijdens de presentatie van het jaarverslag van het chocolademerk. Tony’s Chocolonely chocolate circus, zoals het pretpark voorlopig wordt genoemd, wordt opgebouwd rond een chocoladefabriek met een bezoekerscentrum. “We willen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt en je zal er ook je eigen chocolade kunnen maken”, vertelt Beltman aan Het Financieele Dagblad.

Er komt ook een achtbaan. “Je kunt je ook afvragen of er een achtbaan in moet, maar dat is echt mijn wens. Ik vind dat fun en wat goed is voor de wereld moeten samengaan. Je moet er een Willy Wonka-gevoel krijgen”, aldus Beltman, die verwijst naar het bekende kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl.

Een locatie is er ook al: het overdekte pretpark komt in een voormalige meelfabriek in Zaandam, ten noorden van Amsterdam. Beltman zou graag een boot laten varen vanuit de hoofdstad naar het pretpark. Het is wel nog zoeken naar investeerders. Als alles volgens plan verloopt, zou het pretpark over een jaar of drie de deuren kunnen openen. Er wordt gerekend op zo’n half miljoen bezoekers per jaar.

NIET TE MISSEN