Mr. Grey duikt op in nieuwe televisiereeks, maar fans worstelen met één probleem

Foto: BBC 2

Celebs

Mr. Grey duikt op in nieuwe televisiereeks, maar fans worstelen met één probleem

Print

Goed nieuws voor de fans van acteur Jamie Dornan, die beter bekend is als Mr. Grey. Hij is sinds kort te zien in de nieuwe BBC 2-reeks ‘Death and Nightingales’. Maar er is een probleem: hoewel de meesten erover eens zijn dat hij er nog steeds goed uitziet, begrijpen ze hem nauwelijks.

De reeks, gebaseerd op de gelijknamige roman van Eugene McCabe uit 1992, speelt zich af op het Ierse platteland in 1885. Jamie Dornan kan zich perfect inleven in de rol van Liam Ward, want hij is zelf afkomstig uit het noorden van het land. Te perfect volgens velen, want door het zware accent is hij voor hen bijna onverstaanbaar.

“Een Noord-Iers accent is het meest sexy accent van de hele wereld. Tot je naar een dramareeks kijkt en je geen flauw idee hebt wat ze zeggen”, schreef iemand die afgelopen woensdag naar de eerste van drie afleveringen vol liefde, verraad, bedrog keek. “Vond iemand anders het gemompel in ‘Death and Nightingales’ zo slecht dat ze de ondertitels moesten aanzetten? Ik weet niet zeker of ik de volgende afleveringen zal bekijken. Ook al doet Jamie Dornan mee.”

De driedelige reeks is geschreven door Allan Cubitt. Hij was ook de regisseur van die andere BBC-reeks The Fall. Daarin speelde Dornan een Ierse seriemoordenaar uit Belfast. Bekijk en beluister hieronder de trailer.

De acteur is zich ervan bewust dat het taaltje niet evident is, en legt het uit in onderstaand filmpje.

NIET TE MISSEN