Lydia Peeters vervangt Bart Tommelein in Vlaamse regering

Foto: BELGA

Lydia Peeters vervangt Bart Tommelein in Vlaamse regering

Print

Lydia Peeters vervangt Bart Tommelein in de Vlaamse regering. Dat heeft Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten vrijdag op een persconferentie bevestigd. Peeters wordt minister van Begroting, Financiën en Energie in de regering-Bourgeois.

In het gemeentebestuur van Dilsen-Stokkem neemt eerste schepen Sofie Vandeweerd (Open Vld) het over van Peeters.

Lydia Peeters zetelt sinds 2009 in het Vlaams parlement en is sinds 2001 ook burgemeester in het Limburgse Dilsen-Stokkem. De voorbije jaren was ze in het Vlaams Parlement onder meer actief rond het dossier van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, ook bekend als de betonstop.

“Bart Tommelein heeft dat super gedaan, ik wil graag in zijn voetsporen treden”, zei Peeters vrijdag. “Ik ben al ongeveer tien jaar lid van het Vlaams Parlement en zetel daar ook in de commissie Energie. Elke reis begint natuurlijk met een eerste stap, en voor mij zal dat richting Oostende zijn, naar Bart Tommelein, met de vraag om de overdracht van de dossiers zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Peeters zou normaal in januari beginnen aan een vierde ambtstermijn als burgemeester in Dilsen-Stokkem, maar daar laat ze zich nu vervangen door eerste schepen Sofie Vandeweerd. “Ik laat Dilsen-Stokkem uiteraard niet in de steek. Daar staat een heel sterk team klaar om alle plannen te realiseren zoals we die besproken hebben”, aldus Peeters.

“Ik heb minister van Cultuur en Media Sven Gatz gevraagd om de rol van viceminister-president op zich te nemen”, besloot Gwendolyn Rutten de korte persconferentie.

Lydia Peeters vervangt Bart Tommelein in Vlaamse regering
Foto: BELGA
Nu in het nieuws