Wilrijks kruispunt verwart automobilisten: rood en groen tegelijk

Automobilisten die het kruispunt van de Moerelei met de Boomsesteenweg in Wilrijk wilden kruisen, werden sinds dinsdag geconfronteerd met een wel heel verwarrend verkeerslicht. Zij hadden groen én rood licht tegelijkertijd.

dvd

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) past op heel wat plaatsen de verkeerslichten aan in het kader van de uitrol van de zogenaamde VLCC, een ‘supercomputer’ die alle verkeerslichten in Antwerpen regelt. Onder andere langs de Boomsesteenweg in Wilrijk werden daarvoor de voorbije weken nieuwe palen gezet. Maar op het kruispunt met de Moerelei ging er iets mis bij het installeren van de lichten.

Bestuurders werden er geconfronteerd met een verkeerslicht dat zowel groen als rood licht geeft voor het verkeer dat rechtdoor wil rijden. “Uiteraard is dat niet de bedoeling”, reageert Jef Schoenmaekers van AWV.

“Er is jammer genoeg een foutje geslopen in het zogenaamde V-plan, dat aangeeft welke lichten er op het kruispunt moeten komen. De aannemer heeft netjes uitgevoerd wat er op het plan stond, inclusief de fout dus.”

De bedoeling is dat de lichten in de rechterkolom enkel een pijl naar rechts hebben, in plaats van een pijl rechtdoor én naar rechts. “Onze mensen hebben de lichten voorlopig afgeplakt om de verwarring weg te nemen. Morgen (vrijdag, red.) worden er nieuwe lenzen geplaatst zodat de situatie wel gewoon klopt”, verzekert Schoenmaekers.

Het AWV past op dit moment ook vijf zwarte kruispuntenverderop richting Brussel aan: een in Wilrijk en vier in Aartselaar. Ook daar worden de lichten (en in sommige gevallen ook de infrastructuur) aangepast om de veiligheid en doorstroming te verbeteren.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio