Vrouw belooft relatie, maar pluimt haar ‘partners’: vijf jaar effectief geëist

Archiefbeeld. Foto: Dirk Vertommen

Vrouw belooft relatie, maar pluimt haar ‘partners’: vijf jaar effectief geëist

Print
Mechelen / Temse -

Een 35-jarige vrouw uit Temse stond in Mechelen voor de correctionele rechtbank omdat ze een zevental mannen had opgelicht. De vrouw leerde haar slachtoffers op datingsites, maar ook op café kennen. Ze draaide hen om haar vinger en beloofde hen een relatie. Ze verzon ook verhaaltjes waaruit moest blijken dat ze financieel in de put zat en kon op die manier ettelijke tienduizenden euro’s verkrijgen.

Pas nadat de mannen gepluimd waren, beseften ze ook dat ze waren opgelicht en dat er nooit sprake zou zijn van een (seksuele) relatie. In 2014 werd de vrouw al veroordeeld door het hof van beroep voor een gelijkaardig feit. “Toen de zaak nog hangende was bij het hof van beroep, was ze al opnieuw aan het toeslaan. Op een bepaald moment had ze zelf een zogezegde relatie met vier mannen tegelijk. Zonder dat die mannen dat van mekaar wisten. Sommigen had ze leren kennen op de datingsite Badoo, anderen leerde op café kennen. Telkens ging het mannen waarvan ze heel snel aanvoelde dat ze hen om de tuin kon leiden”, zei de openbare aanklager.

“De slachtoffers werden voor flink wat euro’s benadeeld. Ze speelden grote geldsommen kwijt. Eén van de slachtoffers verkocht zelfs twee stukken bouwgrond voor de vrouw. Een ander slachtoffer maakte melding van een verlies van meer dan 500.000 euro. Een klacht bij de politie trok hij amper twee dagen later alweer in. Hij zei dat hij gelogen had, maar het verder onderzoek bevestigde wel grote geldafhalingen.”

Het openbaar ministerie eiste de maximumstraf voor de vrouw: vijf jaar effectief. De aanklager legde donderdag een nieuw stuk neer in de zaak: een pv over de mogelijke hacking van een computer door één van de burgerlijke partijen. Daarop vroeg advocaat Walter Van Steenbrugge meteen om de zaak in voortzetting te zetten. Hij wou eerst schriftelijk concluderen over het nieuwe stuk en pas nadien pleiten.

De drie rechters volgden dat verzoek zodat de zaak begin april wordt voortgezet. De verdediging zou dan trouwens de vrijspraak vragen voor de vrouw op grond van twijfel.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio