Menen wint na vijfsetter van Bulgaarse Burgas in CEV Cup volleybal

Foto: VDB

Menen wint na vijfsetter van Bulgaarse Burgas in CEV Cup volleybal

Print

Par-ky Menen heeft in zijn heenwedstrijd in de zestiende finales van de CEV Cup volley voor mannenteams een zwaarbevochten 3-2 overwinning behaald.

Voor eigen publiek in zaal Schiervelde in Roeselare klopten de West-Vlamingen na 2 uur en 12 minuten het Bulgaarse Neftohimic 2010 Burgas. De setstanden waren 21-25, 23-25, 25-22, 25-21 en 24-22. De terugwedstrijd wordt op 4 december in Bulgarije afgewerkt.

Dinsdag kwam Aalst, de andere Belgische vertegenwoordiger in deze Europese beker, in actie. De Oost-Vlamingen wonnen met 2-3 bij het Roemeense Arcada Galati.

Oudegem verslaat Zwitserse Pfeffingen

De volleyvrouwen van VC Oudegem wonnen de heenwedstrijd van de zestiende finales om de CEV Cup met 3-1 van het Zwitserse Sm’Aesch. Pfeffingen. De setstanden in Sporthal Sint-Gillis in Dendermonde waren 25-20, 25-17, 25-27 en 25-15. Volgende week woensdag (5 december) wordt de terugwedstrijd in Zwitserland gespeeld.

Asterix Avo Beveren, de tweede Belgische ploeg in het toernooi, ontvangt donderdagavond het Finse LP Viesti Salo.

Oostende verliest geen set in eerste duel tegen Bakoe

Hermes Volley Oostende heeft zijn heenwedstrijd in de zestiende finales van de Challenge Cup voor vrouwen dan weer afgesloten met een 3-0 zege tegen het Azerbeidzjaanse Azerrail Bakoe. 25-20, 25-22 en 25-13 waren de setstanden op het scorebord. De return wordt al morgen/donderdag gespeeld, opnieuw in de Mister V-Arena in Oostende.

Eerder op de avond versloeg VDK Bank Gent, de tweede Belgische club in het toernooi, het Finse LiigaPloki Pihtipudas met 2-3.

Meer sportnieuws