© Photo News

Refaelov mogelijk out voor STVV, Baby speelt dit jaar niet meer

Het is zeer twijfelachtig of Lior Refaelov tijdig fit geraakt voor de topper van zaterdag tegen Sint-Truiden. De middenvelder van Antwerp kampt met een hamstringblessure en trainde deze week nog niet. Met nog twee dagen voor de wedstrijd tegen STVV wordt het een race tegen de tijd om hem tijdig fit te krijgen.

GERT GYSEN

De vervanging van Lior Refaelov afgelopen zondag tegen AA Gent iets voorbij het uur was niet om tactische redenen en ook niet ­omdat hij moe was. Neen, ­Refaelov moest afhaken met een hamstringblessure. Antwerp ­wilde dat stil houden, maar het valt op dat de Israëliër al de hele week weg blijft van het trainingsveld.

Refaelov trainde ook vandaag (donderdag) niet, waardoor de kans steeds kleiner wordt dat hij zaterdag tegen Sint-Truiden in actie komt.

Mogelijk opent dit perspectieven voor Geoffry Hairemans. De ­publiekslieveling viel vorige week nog als negentiende man naast de selectie en speelde maandag met de beloften tegen Waasland­Beveren, maar dat wil niets ­zeggen bij Laszlo Bölöni. Eerder dit seizoen zette hij Egor ­Nazaryna tegen Genk in de ­tribune om hem een wedstrijd ­later op het veld van Standard toch weer in de basis te droppen.

Een andere optie om een eventuele blessure van Refaelov op te vangen, is Didier Lamkel Zé. De Kameroener fungeerde de ­afgelopen drie wedstrijden ­telkens als invaller voor Refaelov op de positie van aanvallende middenvelder.

Sambou Yatabaré werkte woensdag al een gedeelte van de training af met de groep. Jens Teunckens en Abdoulay Seck ­bleven binnen.

Baby speelt niet meer in 2018

Amara Baby zal in 2018 niet meer kunnen voetballen. De flankaanvaller van Antwerp liep tegen AA Gent een scheurtje in de quadriceps op en is drie tot vier weken buiten strijd. De Senegalees stond in Gent nog maar voor de tweede keer sinds zijn transfer van Charleroi in de basis, maar moet zich nu dus richten op 2019.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws