© EPA-EFE

Poetin spreekt met Saoedische kroonprins over moord op journalist Khashoggi

De Russische president Vladimir Poetin zal met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman spreken over de moord op de Saoedische regeringskritische journalist Jamal Khashoggi, bij hun ontmoeting op de G20-top in Buenos Aires. Dat bevestigde het Kremlin woensdag.

“Ze zullen het zeker over dat onderwerp hebben”, verklaarde Joeri Oetsjakov, raadgever van het Kremlin, aan journalisten. Weliswaar is het voornaamste doel van de ontmoeting “de ontwikkeling van relaties tussen Rusland en Saoedi-Arabië”, klonk het. Tijdens een economisch forum in Moskou, verheugde Poetin zich woensdag nog over de samenwerking tussen Rusland en het oliekartel OPEC, waarvan Saoedi-Arabië lid is.

Khashoggi, die onder meer schreef voor The Washington Post en kritisch was voor de Saoedische kroonprins, is op 2 oktober vermoord in het Saoedische consulaat in Istanboel. Turkije houdt de kroonprins verantwoordelijk. Terwijl de westerse landen de moord sterk bekritiseerden, was Rusland gematigder. Het Kremlin zei eind oktober geen reden te zien om niet te geloven in de versie die de Saoedische koninklijke familie gaf over de feiten.

MEER OVER Vladimir Poetin