Gwyneth Paltrow gaat kleren in wel heel grote maten verkopen

Foto: Goop

Mode

Gwyneth Paltrow gaat kleren in wel heel grote maten verkopen

Print
Goop, het lifestylelabel van Gwyneth Paltrow, heeft samen met Universal Standard een kledingcollectie ontworpen die inclusief is. Dat wil zeggen van een maatje nul tot kledingstukken voor vrouwen met een maatje meer en zelfs heel veel maatjes meer.

Gwyneth Paltrow heeft groot nieuws. Met haar label Goop heeft ze in samenwerking met Universal Standard een kledingcollectie uitgebracht van stijlvolle basics. Het gaat om een een jurk, jumpsuit, trenchcoat, kostuumjasje en bijpassende broek. Op zich niet zo bijzonder, maar dat zijn de maten wel. De actrice geeft dan ook aan dat ze helemaal inclusief willen zijn.

De kleding past zowel de dunste twijgjes als de meest volslanke vrouwen. Ze gaan zelfs zo ver dat de maten van de vijf kledingstukken verder gaan dat wat beschikbaar is in de grote winkelstraten. Aan de uiterste kant van het spectrum gaat het om een maat nul aan de andere kant om maat 72. Dat is liefst negen maten groter dan de grootste standaardmaat. 

"De mode-industrie heeft een lange geschiedenis van het negeren van klanten die niet in sample sizes passen, maar aan die tijden komt eindelijk een einde", klinkt het op Instagram. Helaas zijn de Belgische fans eraan voor de moeite, Goop verzendt voorlopig niet naar ons land. 

 

NIET TE MISSEN