Tweede verdachte vastgezet in Nederland voor liquidatie Brasschaatse zakenman

De Lisstraat in Spijkenisse. Foto: rr

Tweede verdachte vastgezet in Nederland voor liquidatie Brasschaatse zakenman

Print
Brasschaat -

De Nederlandse politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Brasschaatse zakenman Stefaan Bogaerts. Eerder werd al een 47-jarige verdachte uit Den Haag opgepakt. Beide Hagenaars zijn lid van de motorclub Caloh Wagoh.

De man van 31 is aangehouden in het huis van een vriend in Rijswijk, nabij Den Haag. In de woning vond de politie onder meer vuurwapens en verdovende middelen. Die zijn in beslag genomen.

Bogaerts werd in september 2017 vermoord in de buurt van een kroeg in Spijkenisse. In het café aan de Lisstraat kwamen veel leden van Caloh Wagoh. Die bende behoort volgens het Openbaar Ministerie (OM) tot de zogenoemde outlaw motorcycle gangs. Deze OMG’s worden geregeld in verband gebracht met criminele activiteiten als drugs- en wapenhandel, afpersing en fraude.

De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en in een conflict verzeild is geraakt. De Antwerpenaar handelde in zeecontainers en zou fikse schulden hebben opgebouwd.

Nu in het nieuws