App tegen voedselverspilling heeft al 100.000 maaltijden van vuilnisbak gered

Foto: Too Good To Go

Food

App tegen voedselverspilling heeft al 100.000 maaltijden van vuilnisbak gered

Print
De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 100.000 geredde maaltijden overschreden. Tegen een zacht prijsje kunnen de gebruikers bij een restaurant een maaltijd afhalen die anders in de vuilnisbak belandt. Goed voor de portefeuille en het milieu dus.

Wereldwijd wordt maar liefst een derde van al het geproduceerde eten niet geconsumeerd. Dat is 1.3 miljard ton per jaar. "Wanneer we in België rekening houden met de gehele keten van productie tot consumptie, verspillen we gemiddeld 345 kilogram voedsel per persoon", klinkt het bij Too Good To Go. En laat dat net zijn waar de app op inspeelt. 

Wie de app installeert, kan in zijn buurt zien welke restaurants, snackbars, supermarkten of bakkerijen porties op overschot hebben. Die kan je dan via een simpele druk op de knop bestellen en er rond sluitingstijd omgaan tegen een lagere prijs en met een eigen bakje mee.

De app telt ondertussen 20.000 frequente gebruikers, 180.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1.000 partners die maaltijden aanbieden. Sinds de opstart werden zo in ons land al 100.000 maaltijden gered.

 

 

NIET TE MISSEN