Elle Macpherson geeft tips op opgeblazen gevoel tegen te gaan

Foto: Isopix

Fit & Gezond

Elle Macpherson geeft tips op opgeblazen gevoel tegen te gaan

Print
Elke maand pent Elle Macpherson een column neer voor 'Get The Gloss', een website die gespecialiseerd is in gezondheid en alles wat beauty aanbelangt. Dit keer heeft ze het over haar tips om komaf te maken met een opgeblazen gevoel. Het 54-jarige topmodel heeft als bijnaam 'The Body', dus misschien toch maar eens luisteren?

Een opgeblazen gevoel ontstaat doordat er te veel gas opgehoopt zit in je darmen. Vaak duikt het fenomeen op na het eten van een maaltijd en je raakt er niet altijd meteen vanaf. Zelfs topmodellen worden ermee geconfronteerd, blijkt uit de getuigenis van Elle Macpherson in haar maandelijkse column. Hoewel er veel oorzaken kunnen zijn van een opgeblazen gevoel, kan eten er een grote rol in spelen. En dat is ook waar 'The Body' zich op focust.

"Een goede gezondheid start bij een goed spijsverteringssysteem", klinkt het. "Ik betrouw daarom op een dieet op plantaardige basis met ingrediënten die pre- en probiotica bevatten die de gezondheid van de darmen ondersteunen. Dat zorgt ervoor dat ik een minder opgeblazen gevoel heb en de symptomen van het prikkelbaredarmsyndroom verlicht worden."

Wandelen in water

Het Australische model heeft daarnaast een bijzonder trucje om dat opgeblazen gevoel tegen te gaan eenmaal het er is. "In de zee wandelen is het beste wat ik dan voor mijn lichaam kan doen. Je traint er je benen en taille mee, het is goed voor mineralen en het is urine afdrijvend. Ik wandel in water dat tot aan mijn knieën of dijen komt en dat veertig minuten tot een uur lang." Al heeft ze natuurlijk wel makkelijk praten met onder meer een huis in Miami en Sydney, allebei aan het water.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) op

 

 

NIET TE MISSEN