© Boumediene Belbachir

Gele hesjes stellen betoging in Brussel uit

Het plan, met veel bombarie aangekondigd, was om komende vrijdag met tienduizend manifestanten de Wetstraat in Brussel lam te leggen en bij premier Michel aan te kloppen om hun eisen voor lagere brandstofprijzentafel te leggen. Maar gisteravond besliste initiatiefnemer Gary Ducran alsnog om de eerste grote manifestatie van de gele hesjes in ons land uit te stellen.

yb

“Ik heb niet alle groepen van gele hesjes kunnen raadplegen om hen de tekst voor te leggen die wij willen afgeven aan premier Michel. Ik wil dat iedereen het daar eerst over eens is. Dat is niet makkelijk, nu er steeds meer groepjes actievoerders opduiken en ook Vlaanderen meer en meer aan de beweging wil meedoen. Bovendien ben ik niet zeker dat ik alle eisen van o.m. ordehandhaving die de politie gesteld heeft, kan invullen. Het is dus beter om de manifestatie naar een latere datum uit te stellen. Maar van uitstel komt geen afstel.”

Dinsdag voert de groep ook acties in Hasselt en Herentals. In Hasselt verzamelen de gele hesjes om 16 uur op het Kolonel Dusartplein. Zaterdag wil de groep een protestmars organiseren op verschillende locaties in Vlaanderen.

Genk

In Genk verzamelden gisteren wel mensen om te betogen tegen de hoge brandstofprijzen. Het moest de grote doorbraak van de gele hesjes in Vlaanderen worden, maar er daagden slechts zo’n dertig manifestanten op.