Mannen met deze karaktereigenschappen hebben meer seks

Foto: Shutterstock

Seks & Relaties

Mannen met deze karaktereigenschappen hebben meer seks

Print
De karaktereigenschappen die je hebt, bepalen voor een groot deel hoeveel seks je hebt en ze hebben ook een impact op je kans op een nageslacht. Of toch bij mannen, want voor vrouwen is dat minder doorslaggevend. Dat blijkt uit een onderzoek van de Queensland University of Technology.

Er bestaan algemeen aangenomen vijf bepalende karaktereigenschappen die de mens kenmerken. Ze maken onderdeel uit van de 'big five'-persoonlijkheidstheorie. Het gaat om extraversie, emotionele stabiliteit, ordelijkheid, vriendelijkheid en openheid. Het zijn die eigenschappen die de onderzoekers van de Queensland University of Technology in Australië hanteerden om de persoonlijkheid van 3.000 heteroseksuele mannen en 1.500 vrouwen in kaart te brengen en te kijken hoe dat een impact had op hun seksleven.

Uiteindelijk bleek dat over hoe meer van die karaktereigenschappen mannen beschikten, hoe vaker ze seks hadden. Bovendien nam ook de kans op het krijgen van kinderen toe. Vooral extraversie, ordelijkheid en emotionele stabiliteit leken doorslaggevende factoren te zijn, ook al was de man op zich niet zo vriendelijk in de omgang. Bij vrouwen speelde enkel een grotere extraversie een rol, en bleek vriendelijkheid wel cruciaal te zijn.

Voordeel

"Onze bevindingen suggereren dat de grotere variatie in mannelijke kenmerken en hun specifieke combinaties voor hen een voordeel kunnen zijn als het gaat om seks en voortplanting. Dat lijkt echter niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd", zegt Dr. Stephen Whyte, coauteur van het onderzoek, in een reactie aan Science Daily.
 

 

NIET TE MISSEN