Nieuwe wachtpost huisartsen bereikbaar via nummer 1733

Inwoners uit de Mechelse regio kunnen vanaf zaterdag 1 december tijdens het weekend en op feestdagen terecht in een Huisartsenwachtpost. Die is gevestigd in het nieuwe ziekenhuis in Mechelen. Patiënten moeten zich eerst aanmelden via het nummer 1733.

Sven Van Haezendonck

Hoe kan u er terecht?

Patiënten die dringend een huisarts nodig hebben of hun familie bellen eerst naar het nummer 1733. Daarop melden ze zich aan met de postcode van hun woonplaats. Op basis van de informatie tijdens het telefoongesprek bepaalt een dispatcher of de behandeling kan wachten, of dat verwijzing naar de post in het AZ Sint-Maarten op de Liersesteenweg in Mechelen noodzakelijk is. “Afhankelijk van de ernst kan er worden beslist om een huisarts ter plaatse te sturen of zelfs om de dienst 112 in te schakelen”, legt dokter Stijn Festraets uit.

Wie kan er terecht?

De post richt zich tot inwoners uit de volgende twaalf gemeenten en dorpen: Mechelen, Hombeek, Leest, Heffen, Walem en Muizen, maar ook Bonheiden (niet Rijmenam), Sint-Katelijne-Waver (niet Onze-Lieve-Vrouw-Waver), Zemst, Hofstade, Weerde en Eppegem (uitgezonderd Elewijt).

Wanneer kan u er terecht?

De post is tijdens weekends geopend van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u. Op feestdagen kan dat vanaf de avond voor de feestdag om 19u tot de ochtend na de feestdag om 8u. Op weekdagen is de post gesloten en kan u 1733 bellen voor de huisarts van wacht. "Dat is wel niet gratis, zoals we eerst communiceerden. Patiënten betalen het zonetarief", zegt Stijn Festraets.

www.wachtpostmechelen.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio