© Photo News

Albanees (36) probeert ploegbaas in fruitbedrijf neer te steken: collega raakt gewond

Een werknemer van een fruitbedrijf in Zoutleeuw heeft donderdagochtend zijn ploegbaas verschillende keren tevergeefs proberen te treffen met een mes. Toen andere werknemers tussenbeide kwamen en erin slaagden de man in bedwang te houden kreeg een van hen verschillende steken in zijn hand. Het Leuvens parket heeft de verdachte in snelrecht gedagvaard voor de correctionele rechtbank.

De gemoederen geraakten verhit toen de ploegbaas de werknemer vroeg om van band te wisselen. De man, een 36-jarige Albanees uit Antwerpen, was hiermee niet akkoord en na wat duw- en trekwerk pakte hij een mes en deed verschillende steekpogingen zonder evenwel de ploegbaas te geraken. Een van de werknemers die tussenbeide kwam kreeg verschillende steken in zijn hand en werd inmiddels 16 dagen arbeidsongeschikt verklaard.

Het Leuvens parket dagvaardde de verdachte onmiddellijk in toepassing van de wetgeving op het snelrecht. Hij zal zich in januari moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Leuven voor het toebrengen van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Het betreft een 36-jarige Albanees uit Antwerpen.