Sportschoenen, een beetje ruimte en wat tijd: meer heb je niet nodig voor deze doeltreffende work-out

Fit & Gezond

Sportschoenen, een beetje ruimte en wat tijd: meer heb je niet nodig voor deze doeltreffende work-out

Print
Geen zin om honderden euro’s aan een fitnessabonnement te spenderen, en eigenlijk ook niet veel tijd of zin om te sporten, laat staan loodzware ‘wondertrainingen’ vanop het internet thuis uit te proberen? Dan is dit filmpje met heel toegankelijke oefeningen misschien net wat je zoekt om toch iets van lichaamsbeweging aan je dag toe te voegen.

Lifestylesite Bright Side is gespecialiseerd in korte ‘5 minutes crafts’-video’s vol hacks die je leven makkelijker maken. Deze week verscheen een filmpje online met een creatieve work-out die nauwelijks tijd in beslag neemt (afhankelijk van de oefeningen die je wil doen) en je echt overal kan uitvoeren. De tutorial staat sinds maandag op het internet online en is intussen al meer dan twee miljoen keer bekeken. (lees verder onder de video)


De vrouw in het filmpje doet zogenoemde ‘jumping jacks’ op een rots in open lucht, maar elke oefening is perfect te doen in je living. Of zelfs in je bureau. Het enige wat je moet doen? Je sportschoenen aantrekken, er - eventueel - een matje bijnemen en gaan. Wij deden de test en adviseren beginners om er een vijftal oefeningen naar keuze uit te pikken, sets van tien drie keer te herhalen en dat terwijl je favoriete muziek speelt. Instant goed gevoel verzekerd.

NIET TE MISSEN