Cannabisplantage ontdekt in huis van Pokémonmoord

Een Antwerpenaar moest gisteren voor de rechter komen omdat in zijn flat een cannabisplantage werd opgerold. Die werd ontdekt toen de politie het huis doorzocht in de zoektocht naar de vermoorde Shashia Moreau.

sare

Wanneer de moordbrigade van de federale gerechtelijke politie op 9 februari 2017 een huiszoeking doet in een woning in de Antwerpse Van Stralenstraat zijn de speurders eigenlijk op zoek naar Shashia Moreau. Het 20-jarige meisje uit Heist-op-den-Berg is op dat moment al even vermist. Later op de nacht zullen de speurders haar lichaam opgraven in de tuin van John V.D.B., de bewoner van de benedenverdieping.

Tijdens de zoekactie botst de politie op de eerste verdieping ook op een kleine cannabisplantage. Die was eigendom van Jacques D.S. (63), de bovenbuur van de moordverdachte. De plantage bestond uit een 50-tal planten. Het parket wil D.S. nu achttien maanden de gevangenis in en vraagt een geldboete van 8.000 euro, dat laatste eventueel met uitstel.

“Mijn cliënt heeft tien jaar als croupier gewerkt in verschillende casino’s, de laatste tien jaar was hij werkloos”, zei mr. Ilse Buyst, de advocate van D.S.. “Er was hem voorgehouden dat de plantage zijn financiële problemen zou oplossen.” D.S. zelf noemde het “een stomme fout”.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio