© Photo News

DISCUSSIE. Keurt u de regeling rond spijtoptanten goed?

De deal die spelersmakelaar Dejan Veljkovic heeft gesloten met het federaal parket in ruil voor strafvermindering in verband met het Propere Handen-onderzoek, stuit op kritiek bij advocaten. Zo vraagt advocaat Walter Van Steenbrugge zich luidop af of de rechter hier niet buitenspel mee wordt gezet.

bap

LEES OOK. Regeling met Veljkovic zet kwaad bloed bij advocaten: “Het gerecht sloot een deal met een praatjesmaker”

Veljkovic belooft in ruil voor een voorwaardelijke straf dat hij in de zaak-Propere Handen zijn boekje volledig zal openen. Advocaat Walter Van Steenbrugge, die Club Brugge-coach Ivan Leko vertegenwoordt, stelt zich vragen bij de deal. “Ik zie een evolutie in strafzaken waarbij het openbare ministerie de rechter buitenspel zet. De aanklager gaat hier al zelf een vonnis opstellen dat later nog door een rechter bekrachtigd moet worden, maar dit is slecht voor de maatschappij. Ik vind het gevaarlijk voor een rechtsstaat.”

Vindt u de regeling rond een spijtoptant een goed idee? Mag een verdachte in ruil voor informatie een lichtere straf krijgen? Laat het ons hieronder weten en wij bundelen vrijdag een verzameling van jullie reacties in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER