© BELGA

Bobsleebond zet in op jeugd en stuurt Loes Hubrecht naar internationale stage in Königssee

De Belgische bobsleefederatie en haar nieuwe CEO Geert Vanvaerenbergh kondigden vorige week aan zwaar in te zetten op de jeugd. De daad werd deze week meteen bij het woord gevoegd door de beloftevolle Loes Hubrecht (24) op stage mono-bob te sturen in het Duitse Königssee. Opvallend: Hubrecht wordt in Duitsland opgeleid door de net gestopte Elfje Willemsen, die een job als coach aangeboden kreeg bij de internationale bobsleefederatie. Willemsen helpt zo mee aan haar eigen opvolging.

“Dankzij onze voorzitter Stefaan Freeling, die in de internationale bobsleefederatie Vice President International Affairs is geworden, hebben wij nu veel sneller toegang tot de mogelijkheden die op internationaal vlak geboden worden om jonge piloten op te leiden”, legde Vanvaerenbergh uit. “We hebben geen seconde geaarzeld om Loes Hubrecht af te vaardigen op de stage in Duitsland deze week. Alles is snel gegaan. Dinsdag heb ik Loes gebeld, die meteen enthousiast reageerde en daags daarna al op het vliegtuig naar München zat.”

Hubrecht werd in 2016 op het WK in Innsbrück, samen met An Vannieuwenhuyse, zeventiende. Bondscoach Tom De La Hunty verklaarde na de oefenstage vorige maand in Vancouver nog uitermate tevreden te zijn over de inzet van de West-Vlaamse. Hij ziet potentieel in haar voor de toekomst.

Meer sportnieuws