Kris Peeters trekt Europese lijst voor CD&V

Foto: Photo News

Kris Peeters trekt Europese lijst voor CD&V

Print
Antwerpen -

Kris Peeters zal bij de verkiezingen van mei volgend jaar de Europese CD&V-lijst trekken. Dat heeft de algemene vergadering van CD&V beslist.

De gok van CD&V om met vicepremier Kris Peeters kiezers aan te trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, bracht niet het gehoopte electorale succes. Integendeel: de partij wordt na acht decennia uit het stadsbestuur gezet. Met het lijsttrekkerschap voor de Europese verkiezingen in mei 2019 heeft zijn partij nu dus een uitweg gecreëerd voor Peeters na het slechte resultaat in Antwerpen.

LEES OOK: Christendemocraten besturen voor het eerst in tachtig jaar niet mee in Antwerpen

Wie de Antwerpse Kamerlijst voor CD&V bij de federale verkiezingen in mei 2019 zal trekken, zou nog niet vastliggen.

In Oost-Vlaanderen is ook nog geen lijsttrekker voor de Kamer aangeduid, nu Pieter De Crem de nationale politiek vaarwel zegt. Voor het Vlaams Parlement zal Vlaams minister Joke Schauvliege daar de lijst trekken.

In Vlaams-Brabant zullen minister Koen Geens (Kamer) en Peter Van Rompuy (Vlaams Parlement) lijsttrekker zijn. In Brussel wordt staatssecretaris Bianca Debaets lijsttrekker voor het Brussels Parlement. In West-Vlaanderen zal Hendrik Bogaert de Kamerlijst trekken, viceminister-president Hilde Crevits trekt er de Vlaamse lijst. In Limburg wordt CD&V-voorzitter Wouter Beke kopman voor de Kamer, Lode Ceyssens wordt lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.

Nu in het nieuws