Vrouw spuugt op buschauffeur en bedreigt hem: één jaar effectieve celstraf

Print
Mechelen -

Een 35-jarige vrouw uit Mechelen heeft van de rechter een jaar effectieve gevangenisstraf en 900 euro boete gekregen. Ze heeft vorig jaar twee mannen gestalkt en uitgescholden op haar Facebookpagina.

Beklaagde Karima E.I. kreeg het met twee mannen aan de stok. De eerste is buschauffeur. “Op 26 december 2016 kwam ze aan een bushalte te laat aangelopen. De bestuurder werd uitgemaakt voor ‘klotechauffeur’. Er werd ook groepen: ‘Ik hoop dat je onder een trein terechtkomt’, en ze stak ook haar middenvinger in zijn richting. De uitgekafferde bestuurder weigerde uit schrik dat ze de boel weer op stelten zou zetten de vrouw de toegang tot zijn bus. Dat was het sein om een scheldtirade tegen de chauffeur op te starten via Facebook.

“Ze kende zijn naam, zocht hem op op Facebook en zette een foto van de man samen met zijn zoontje op haar pagina met de boodschap: ‘Deze man werkt als ‘klotechauffeur’ bij De Lijn. We gaan hem nog weten te vinden’”, zei procureur Lieselotte Claessens. Dat gebeurde ook op 21 maart 2017, toen de twee elkaar tegenkwamen in de Kruidtuin. De chauffeur werd door E.I. in het aangezicht gespuugd.

Misgelopen date

Een tweede man leerde E.I. kennen via een datingsite. “Tijdens de eerste afspraak besefte hij al na een halfuur dat het niet verliep zoals hij wou en hij maakte er een vroegtijdig einde aan. Niet veel later stuurde ze dreigmails naar hem en naar zijn moeder. Daarin schuwde ze woorden als ‘klootzak’, ‘hoerenzoon’ en ‘verkrachter’ niet. Met een vals Facebookprofiel bleef ze de man en familie lange tijd lastigvallen. Het internet stond bol met schunnige verwensingen aan zijn adres. Die verwensingen zijn helemaal niet gunstig voor wanneer hij gaat solliciteren”, zei raadsvrouw ­Liesbeth De Vleesschouwer.

Naast de gevangenisstraf en de boete moet ze aan de twee mannen ook nog 1.500 en 260 euro morele schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio