Voetbalmakelaar Dejan Veljkovic sluit deal met het gerecht: hoogstens vijf jaar cel met uitstel

Dejan Veljkovic is dinsdag vrijgelaten in het onderzoek naar gesjoemel in het voetbal en zal als spijtoptant meewerken met het gerecht. Kris Luyckx, zijn advocaat, gaf zopas meer uitleg bij de deal.

phu, tg

Veljkovic heeft het gerecht zijn volledige medewerking beloofd. Meer zelfs, hij zal als spijtoptant helpen om het gesjoemel uit de voetbalwereld te helpen. Zo zal hij onder meer de werkwijze van clubs, spelers en makelaars toelichten. Hij zal verklaringen afleggen over de begunstigden van financiële constructies en de betrokkenheid van personen toelichten die in het dossier nog niet gekend zijn of waarvan hun rol nog niet duidelijk is.

Spelersmakelaar Dejan Veljkovic krijgt maximaal een straf van vijf jaar met uitstel, een geldboete van 80.000 euro met uitstel en een verbeurdverklaring van al het illegaal verworven geld uit zijn activiteiten als makelaar.

In normale omstandigheden zou hij tot 15 jaar riskeren als hij wordt veroordeeld voor zijn aandeel in het onderzoek ‘Propere Handen”. Maar door de deal zal hij niet meer terug moeten naar de cel.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL