Hoog bezoek in Lotto Arena: Antwerp Giants ontvangt winnaar van Champions League basketbal

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Hoog bezoek in Lotto Arena: Antwerp Giants ontvangt winnaar van Champions League basketbal

Print

Hoog bezoek vanavond in de Lotto Arena. Antwerp Giants neemt het tegen AEK Athene op. De Grieken veroverden vorig seizoen de Champions League. Oostende ontmoet vanavond in Frankrijk het Strasbourg van Belgian Lion en ex-speler Quentin Serron.

AEK Athene is een Europese topclub en beschikt over een resem internationale topspelers. De Servische Griek Dusan Sakota (o.a. ex-Oostende, Panthaniakos Athene, Varese en Pesaro) is de topschutter aller tijden in de Champions League. De Litouwer Jonas Maciulis (ex-Real Madrid),en de Amerikaan Vince Hunter (ex-NBA) zijn ook stevige kleppers bij de Griekse club met onder meer acht landstitels en drie Europese bekers in de prijzenkast.

Antwerp Giants is met 3 op 6 momenteel de verrassing in de Champions League en pakte al met fameuze stunts uit. “We missen drie spelers en beseffen dat we weer een uitzonderlijke match moeten afleveren,” zei coach Roel Moors.

De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op VRT (kanaal Ketnet).

Oostende versus Belgian Lion en ex-speler Serron

Halverwege de poulefase van de Champions League maakt Oostende zijn kortste verplaatsing, namelijk naar Straatsburg. Het wordt meteen de eerste officiële match van Quentin Serron tegen zijn gewezen club.

Serron, gewezen Speler van het Jaar, verliet in de zomer 2016 Oostende voor Gravelines-Duinkerke. De voorbije zomer verhuisde hij naar Straatsburg. “Ik ben heel gelukkig dat Quentin nu bij een Franse topclub speelt. Het wordt een speciale avond straks”, zegt Dusan Djordjevic, naast Tim Lambrecht de enige van het huidige Oostende die nog met Serron samenspeelde.

Oostende staat in poule D, met 1 op 6, laatste en heeft nood aan een stunt om nog uitzicht te behouden richting kwalificatie.

Meer basketbal