Verkiezingen 2018 - Antwerpen

© Photo News

Peter Mertens: “Een betonpaal bruin kleuren maakt er nog geen boom van”

Antwerps PVDA-lijsttrekker Peter Mertens noemt het “een beetje raar” dat N-VA en Open Vld formatiegesprekken met sp.a starten voor een nieuw stadsbestuur. Mertens vreest dat de socialisten er niet in zullen slagen om voor een grote kentering in het beleid te zorgen. “Een betonpaal bruin kleuren maakt er nog geen boom van”, zegt hij.

“De ‘verbreding’ van het stadsbestuur lijkt er een te worden op het vlak van zetels, maar niet op sociaal vlak. Maar we zullen het bestuursakkoord afwachten voor een oordeel.”

Mertens ving naar eigen zeggen de voorbije weken geen signalen op dat N-VA bereid zou zijn om tegemoet te komen aan eisen van de linkse partijen. “Sp.a, en dan vooral Tom Meeuws, is ook heel hard geweest in de campagne met uitspraken over de zak geld die projectontwikkelaars nodig hebben om in Antwerpen iets gedaan te krijgen”, stelt Mertens. “Ik kan me dan moeilijk inbeelden dat Meeuws nu schepen zou worden in een stadsbestuur dat nog steeds een beleid voert voor de grote bouwpromotoren.”