James Cooke: “Ik was zo’n lelijk kind. Als er bezoek kwam, draaide mijn moeder mij altijd om”

Foto: VIER

James Cooke: “Ik was zo’n lelijk kind. Als er bezoek kwam, draaide mijn moeder mij altijd om”

Print

In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ kregen Rani De Coninck en Wouter Vandenhaute maandag het gezelschap van deejay en stand-upcomedienne Soe Nsuki. De aflevering gemist? Met deze samenvatting bent u weer helemaal mee.

Wie zat er in de jury?

Achter de jurytafel: Karen Damen en James Cooke. Goede vrienden, maar ook concurrenten in het dansprogramma ‘Dancing with the Stars’.

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy: “Wat denk je van nieuwkomer Soe, Wouter? Heb je haar gegoogeld? Ken je dat, Google?”

James Cooke: “Ik was een lelijk kind. Ik heb twee plastische chirurgieën laten doen. Zo had ik een gotisch verhemelte. Als er mensen op bezoek kwamen in het ziekenhuis, legden ze mij met mijn gezicht naar het venster. En mijn oren hangen aan mijn hoofd.” Rani De Coninck: “Is dat niet één van de zeven schoonheden?” Cooke: “I wish, ik heb de oorlellen van Georges uit Wittekerke.”

Soe Nsuki op de vraag waar toiletdames zich het meest aan ergeren: “Mensen die kakken tegen de deur?” James Cooke: “Allez, dat gebeurt toch nooit?” Rani De Coninck: “Nijlpaarden doen dat toch?”

Wat was het mooiste moment?

Wouter Vandenhaute kon amper twee foto’s herkennen in een reeks van tien dingen die James Cooke doen kokhalzen, van Roquefortkaas tot pampers, moederkoeken en stinkdieren.

Wat was de leukste herinnering?

Soe Nsuki is een grote fan van de juryleden. Sinds jongs af aan heeft ze een prangende vraag voor jeugdheldin Karen Damen.

Wie was er voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Wouter Vandenhaute. Hij scoorde twee keer in extra time met beeldfragmenten van de begrafenis van Aretha Franklin én de herdenking van de dood van Martin Luther King.

Wie moet het spel verlaten?

Soe Nsuki. Goed gelachen, maar ze kon in het finalespel niet één vrouwelijk nieuwsanker van ‘Het Journaal’ noemen. Goed voor Rani De Coninck, die zeker is van een plaats in de finaleweken.

Wie is de nieuwkomer?

De Nederlandse schrijver en voetbalanalist Hugo Borst.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (12)

2. Boris Van Severen (8)

3. Saartje Vandendriessche (4)

4. Rani De Coninck (4)

MEEST RECENT