© *

Tien keer aftellen naar Kerstmis met adventskalenders voor volwassenen

Aftellen naar Kerstmis, dat doe je met een adventskalender. Vroeger vond je die voornamelijk voor kinderen en met chocolaatjes. Tegenwoordig zijn er ook heel wat exemplaren voor volwassenen te koop (en niet altijd met snoepgoed). Zo pakken verschillende beautymerken er met eentje uit, maar ze bestaan ook in versies met bier en zelfs verwennerijen voor je huisdieren.

Adventskalender voor bij het ontbijt

MyMuesli brengt dit jaar liefst vier adventskalenders uit. Telkens bestaan die uit 24 vakjes waarachter een beker muesli, een porridge of een mueslireep schuilt. Goed voor een supersnel en voedzaam ontbijt. In elke editie zitten veertien soorten muesli. Bovendien werd er een extra luikje aan toegevoegd met een verrassing voor op kerstochtend. Prijs: vanaf 49,90 euro.

Adventskalender die je er jonger doet uitzien

De Duitse cosmeticaproducent Babor komt met een wel heel bijzondere adventskalender. Je vindt er namelijk 24 op elkaar afgestemde ampullen met werkstofconcentraten in, goed voor een gezichtskuur in aanloop naar de feestdagen. "Zo verzekert u zich van een prachtig stralendere en jeugdigere huid onder de kerstboom en een wow-effect gedurende de kerstdagen", klinkt de belofte. Prijs: 69,90 euro.

Adventskalender voor de fijnproever

Beery Christmas is een adventskalender waarin 24 flesjes artisanaal bier zitten. Achter elk luikje ontdek je een andere soort gerstenat, waarvan er naar verluidt negentien niet elders verkrijgbaar zijn. Slechts een vakje is trouwens genummerd, de rest moet je zelf zien te vinden. Dat wordt na enkele biertjes vast wat moeilijker. Prijs: 69,90 euro.

Adventskalender uit de Provence

Het Franse cosmeticabedrijf L'Occitane en Provence werkte dit jaar samen met het al even Franse modehuis Castelbajac aan een adventskalender. Het resultaat is een speelse rood-gele verpakking met daarin 24 schoonheidsproducten. Dat gaat van een handcrème, over een scrub tot eau de toilette. Ideaal voor wie nu alweer droomt van de zomerse lavendelvelden. Prijs: 49,00 euro.

Adventskalender voor wie toch chocolade wil

Pierre Marcolini, de bekende Belgische chocolatier, brengt een adventskalender uit met exclusieve pralines. Geen muffe chocolaatjes dus, maar wel 24 chocoladen kunststukjes van uitstekende kwaliteit. Prijs: 49 euro.

Adventskalender voor een flinke borrel

De kalender van Ginvent hebergt - hoe kun je het ook raden - 24 flesjes van telkens 30 milliliter gin, goed voor in totaal 7,2 deciliter of ongeveer twee flessen. Zo wordt de lever al wat getraind in aanloop naar de feestdagen. Prijs: 141 euro.

Adventskalender voor wie nog graag met Lego speelt

Misschien ben je wel helemaal nooit groot geworden en speel je nog steeds graag met Lego. In de kalender van de Deense speelgoedfabrikant zitten een reeks figuurtjes en zelf te bouwen accessoires om een kersttafereeltje te creëren. Natuurlijk mag de Kerstman niet ontbreken. Prijs: 25,99 euro.

Adventskalender voor de dierenvriend

Waarom eens geen adventskalender voor je trouwe viervoeter aanschaffen? Want ook zij verdienen wel eens een verrassing toch. Zo geef je dankzij Trixie elke dag een lekkernij aan je kat, hond of andere kleine huisdieren zoals hamsters. Prijs: vanaf 7,50 euro.

Adventskalender vol verzorgingsproducten

De adventskalender van Rituals is dit jaar een spektakelstuk. Een kerstboom hoef je zelfs niet meer te zetten, want het is er eentje, mét al pakjes aan en zelfs lampjes in. In elk van die pakjes zit telkens een van de verzorgingsproducten van de winkelketen. De gewone versie is al uitverkocht, maar de luxeversie is nog beschikbaar. Prijs: 89 euro.

Adventskalender vol juweeltjes

Een adventskalender met een sieraad achter elk luikje, waaronder oorbellen, ringen, bedeltjes, halskettingen en armbanden in verschillende uitvoeringen. Daar pakt H&M traditiegetrouw mee uit. Zo kun je versierd als een kerstboom afzakken naar het kerstfeest. Prijs: 29,99 euro.

NIET TE MISSEN