Woeste chauffeur sleurt parkeerwachter mee omdat die hem een boete had gegeven

Print

Video: Facebook/ Bernadette Van den Neucker

Omdat hij een parkeerbon onder zijn ruit vond in Aalst, werd een bestuurder maandagmiddag zo kwaad dat hij de parkeerwachter bij zijn jas nam en meesleurde. De politie heeft een onderzoek geopend wegens verkeersagressie. “Dit had slechter kunnen aflopen”, zegt Peter Lamens van het parkeerbedrijf.

Twee parkeerwachters van het bedrijf OPC schreven een boete uit voor de chauffeur van een zwarte Opel en staken de bon tussen de ruitenwissers van de auto. Toen de chauffeur bij zijn wagen kwam, werd hij zo woest dat hij de achtervolging op de parkeerwachters inzette. In de Vaartstraat reed hij beide werknemers van het parkeerbedrijf OPC klem op het voetpad en viel hen aan. Gelukkig bleven onze mensen kalm. Ze zijn getraind op dit soort van situaties”, aldus Peter Lamens, zaakvoerder van OPC.

Omdat de man agressief bleef, werd de politie verwittigd. Maar dat maakte hem nog bozer waarop hij één van de twee door het openstaande raam van de wagen bij de jas heeft gegrepen, waarop de bestuurder vertrok. De parkeerwachter beleefde de schrik van zijn leven en hield zich vast aan de auto, zo is te zien op beelden die intussen via sociale media circuleren.

De politie was gelukkig zeer snel ter plaatse en een anonieme wagen van de politie van Aalst reed de woesteling klem.

“Er is een proces-verbaal opgesteld”, bevestigt de politie. Het pv gaat nu naar het parket, waar ze meestal zwaar tillen aan dit soort van incidenten omdat het slachtoffer gewoon zijn werk deed.

De man raakte niet gewond maar was wel behoorlijk geschrokken. “Dit kunnen wij niet pikken. We gaan een klacht met burgerlijke partij indienen tegen de chauffeur. Want dit had veel slechter kunnen aflopen”, zegt Peter Lamens nog.

Nu in het nieuws