DISCUSSIE. Hoe komt het dat de Rode Duivels zo zwaar de mist in gingen tegen Zwitserland?

Foto: Photo News

DISCUSSIE. Hoe komt het dat de Rode Duivels zo zwaar de mist in gingen tegen Zwitserland?

De Rode Duivels liggen uit de Nations League na de pandoering in Zwitserland gisteravond. Was het nonchalance? Concentratieverlies? Het is onbegrijpelijk hoe onze landgenoten de 0-2 voorsprong zo uit handen gaven.

‘Het drama van Luzern’, ‘Afgang’, ‘Beschamend’,… Heel België - en bij uitbreiding Europa - reageert vol ongeloof op wat er zich in het Zwitserse Luzern heeft afgespeeld. Het begon ideaal met twee vroege goals van Thorgan Hazard, maar erna ging het helemaal bergaf. 5-2 en bye-bye een plaats in de Final Four van de Nations League.

Een plek in de eindfase van het nieuwe toernooi was nochtans een mooie bekroning geweest op een schitterend 2018 van onze nationale ploeg. Maar waar liep het dan plots fout? “Te veel individuele fouten”, zei Toby Alderweireld achteraf. “Ik kan me geen slechtere interland herinneren”, trad zijn collega Thomas Meunier hem bij. Bondscoach Roberto Martínez gaf ook aan dat hij verrast werd door de sterke Zwitsers, maar nog meer door het teleurstellende spel van de Belgen.

Kwam het door het feit dat er enkele belangrijke afwezigen waren, zoals De Bruyne, Lukaku en Fellaini? Of door de keuzes van Martínez, die koos voor Chadli-Mertens en Batshuayi op de bank zette? Speelden de Belgen te arrogant?

Geef uw mening over de 5-2 nederlaag in onderstaand invulformulier. We bundelen dinsdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

Meer voetbalnieuws