Belgian Bullet Elfje Willemsen stopt

Elfje Willemsen. Foto: BELGA

Belgian Bullet Elfje Willemsen stopt

Print
Herentals -

Op 15 december stopt stuurvrouw Elfje Willemsen als Belgian Bullet, enkele maanden vroeger dan voorzien. Niet toevallig in Winterberg, daar begon het bobsleesprookje twaalf jaar geleden. Niet toevallig met de inmiddels gestopte Hanna Mariën als remster, met haar haalde ze de mooiste resultaten.

Willemsen: “Stilaan drong het door: Wil ik nog een volledig seizoen doorgaan? Tijdens een vakantie begon het mij te dagen dat het doel weg was dat mij die andere jaren altijd had gemotiveerd: de Olympische Spelen. Ik wilde wel nog een mooi afscheid, het mocht niet met een sisser eindigen.”

Willemsen zal dit seizoen als bobsleecoach – in opdracht van de internationale federatie – beginnende bobsleelanden en landen die zich geen coach kunnen permitteren, bijstaan. In maart volgend jaar gaat ze voltijds aan de slag als personal coach.

Ook Mariën stopt als voorzitster van de Belgische federatie nadat ze mama is geworden. Stefaan Freeling vervangt haar én de man die vrouwenbobslee op de kaart zette, komt terug. Geert Vanvaerenbergh wordt CEO van de federatie. “Op termijn willen we weer met twee bobs naar de Winterspelen (An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts zijn momenteel het eerste team, red.). We willen ook graag weer een mannenteam op poten zetten.”

Meer sportnieuws