Veel geïnteresseerden op technologiebeurs voor jongeren uit kansengroepen

Foto: BELGAONTHESPOT

Veel geïnteresseerden op technologiebeurs voor jongeren uit kansengroepen

Print
Antwerpen -

Op de campus van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) in Hoboken heeft zondag de eerste editie van Young Diversity meets New Technology plaatsgevonden, een beurs die jongeren uit kansengroepen wil laten kennismaken met nieuwe technologie. “We willen jongeren informeren over de digitale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hen aanzetten doordachte studiekeuzes te maken”, aldus de organisatoren.

De non-profitorganisatie PEP! , die ernaar streeft jongeren uit kansengroepen te informeren en te inspireren over juiste keuzes in hun opleiding, organiseert de technologiebeurs voor het eerst. “We zijn erg tevreden over de opkomst en krijgen veel positieve feedback van bezoekers en de aanwezige bedrijven”, zegt oprichtster Rihab Hajjaji.

Veel geïnteresseerden op technologiebeurs voor jongeren uit kansengroepen
Foto: BELGAONTHESPOT

Ook minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld), die op de beurs deelneemt aan een panelgesprek, is onder de indruk van de opkomst op een zonnige zondagnamiddag. “Het publiek vandaag is divers op meerdere manieren. Ik ben blij dat er naast verschillende culturen ook veel vrouwen aanwezig zijn, want de technologische sector is nog te veel een mannenbastion.”

Op de beurs kunnen jongeren kennismaken met tal van technologische innovaties, van autonome wagens over virtual reality naar robots die de chirurg assisteren bij operaties. Bedrijven als BASF, PwC, KBC, Johnson & Johnson en Proximus zijn vertegenwoordigd. Tijdens een workshop leren de aanwezigen alles over de techniek en besturing van drones. Instructeur Tim Louagie van RVO Society, de educatieve tak van het Leuvense onderzoekscentrum imec, zegt dat de technologische sector zich sinds enkele jaren bewust is dat er moet ingezet worden op diversiteit. “Bij onze kampen en workshops houden we steeds een deel van de plaatsen vrij, specifiek voor deze doelgroep.”

Fatwa is laatstejaars Medische Laboratoriumtechnologie op KdG in Hoboken. Zij helpt mee op een stand waar kinderen aan de slag kunnen met een microscoop. Zij beseft maar al te goed hoe belangrijk de juiste studiekeuze is, zeker voor jongeren uit kansengroepen, maar zelf wil ze nu vooral zo snel mogelijk de arbeidsmarkt op. “Volgend jaar kan ik eindelijk aan de slag.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio