Opstand van managers bij bank ABN AMRO escaleert

Themabeeld Foto: REUTERS

Opstand van managers bij bank ABN AMRO escaleert

Print

Een groep hoge managers van de Nederlandse bank ABN AMRO heeft opnieuw een anonieme brandbrief geschreven over de leiding van de bank. Deze keer is de oproep gedaan aan de in juli aangetreden president-commissaris Tom de Swaan, meldt het Nederlandse Financieele Dagblad.

De schrijvers vragen om de officiële status van klokkenluider, zodat zij zonder angst voor represailles met hem kunnen spreken over problemen binnen de bank, onder meer over de koers en de volgens hen gebrekkige leiding.

“Onze bank zit zo vast dat gewone processen niet werken”, schrijven zij in de brief die is gedateerd 13 september. Hun grieven betreffen onder meer de leiderschapsstijl van topman Kees van Dijkhuizen.

Het is de tweede keer dit jaar dat deze groep ABN AMRO-managers per brief van zich laat horen. Begin dit jaar luidden zij de noodklok in een anonieme brief aan externe toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de beheerder van de staatsaandelen NLFI. Beide brieven zijn in handen van het FD. Ingewijden bevestigen dat de briefschrijvers tot het hoger management behoren.

Nu in het nieuws