Bob Peeters razend na nederlaag tegen Beerschot Wilrijk: “Altijd hetzelfde met die ref, en nu flikt hij ons weer”

Beerschot Wilrijk ging winnen op het veld van Westerlo met 1-2. De Kemphanen openden de score, maar na een penaltygoal ging Beerschot Wilrijk op en over de thuisploeg. Over die penalty waren ze bij Westerlo niet te spreken. Coach Bob Peeters was razend op scheidsrechter Ken Vermeiren en spaarde na afloop zijn kritiek niet.

jtp, vtvn

Lees hier het verslag van Westerlo - Beerschot Wilrijk!

Dit zijn onze spelersbeoordelingen van Beerschot Wilrijk

“Of ik boos ben? Het is altijd hetzelfde met die ref. Altijd flikt hij weer iets. We hebben hem al een paar keer proberen wraken. Wat moet Biset doen bij die fase? We hadden de wedstrijd onder controle… En nu is het meteen: ik maak een verslag hé. Als hem dat gelukkig maakt, moet hij maar doen. Het boeit me niet als ze me schorsen tot het einde van het seizoen. Wij willen een propere sport en mensen die capabel zijn om wedstrijden te fluiten. Telkens lukt dat niet en dan word je boos.”

“We zijn ook mensen en wij werken dag en nacht aan deze ploeg”, aldus Peeters. “Maar gisteren zie ik een ploeg, ik zal ze niet bij naam noemen (KV Mechelen, red.), na een zuivere fout 3-2 scoren. Dat wordt dan niet gefloten. En hier krijgen wij een penalty tegen terwijl het een aangeschoten bal is. Wij zijn ook maar van vlees en bloed. Ik ben in de fout gegaan, dat geef ik toe, maar de liefde mag niet van één kant komen. Als je daarvoor fluit, dan kunnen we er beter mee stoppen. Het is jammer dat de kleinere ploegen benadeeld worden. En dan moet mijn kop er maar af, ik verdedig mijn club. Ik wil Westerlo behoeden van bepaalde zaken in het voetbal. Dan heb ik maar de boter gegeten. Ik ga voorop in de strijd. Ik word hier waarschijnlijk voor gestraft, maar dan moeten ze dat maar doen.”

“In de eerste klasse hebben ze de luxe om zeven keer naar de videoref te kunnen gaan”, ging Peeters door. “En ik weet ook: soms win je, soms verlies je. Maar ik word hier toch niet goed van. We moeten wedstrijden kunnen beslissen maar hier word je gewoon weer benadeeld. Dat is mijn visie maar ik ga mijn ploeg verdedigen. Wat ik tegen de scheids gezegd heb? Heel veel op korte tijd. De vorige keer werd er een bekertje bier gegooid langs de lijn. Niemand zei daar dat over en toch werd daar toen een lang verslag van gemaakt waar ze drie keer voor naar de bond moesten. Dat hij zich bezig houdt met andere dingen. Als je daar iets van zegt, wordt hij altijd zo autoritair. Het is een vorm van machtsmisbruik. Maar ik heb mijn hart eindelijk eens gelucht, voor mij is de zaak nu afgesloten.”

COMMENTAAR. Beerschot Wilrijk zorgde voor een déjà vu (of toch niet)

© BELGA

© BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws