Man (54) kritiek na steekpartij op fuif in jongerencentrum

Man (54) kritiek na steekpartij op fuif in jongerencentrum

Print
Antwerpen -

Bij een steekpartij tijdens een fuif in jongerencentrum Kavka in Antwerpen is een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Het parket heeft een verdachte in het vizier maar die werd voorlopig nog niet gevat.

De feiten speelden zich zondagochtend kort voor 4 uur af in jongerencentrum Kavka aan de Oudaan in hartje Antwerpen. De politie werd ter plaatse geroepen omdat een man voor de deur op de grond lag en verschillende messteken had opgelopen. Het slachtoffer, een 54-jarige man, verkeerde in kritieke toestand. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. “We kregen onmiddellijk een beschrijving van een mogelijke verdachte”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Even later kon de politie in de buurt een 48-jarige man oppakken die aan de opgegeven beschrijving beantwoordde.

Die man werd zondag verhoord maar mocht na dat verhoor beschikken omdat hij niet bij de steekpartij betrokken zou zijn geweest, zo bevestigt het parket van Antwerpen. “De feiten zijn gekwalificeerd als poging tot moord, er werd een onderzoeksrechter gevorderd”, aldus parketwoordvoerster Caroline Vanderstokker. “Er is een verdachte in beeld maar die is nog niet gevat.” Zondagavond was de toestand van het slachtoffer nog onveranderd.

Zaal ontruimd

Hoewel het slachtoffer buiten aangetroffen werd zijn er aanwijzingen dat de feiten zich in Kavka afspeelden. Binnen zouden volgens verschillende bronnen bloedsporen aangetroffen zijn en getuigen zeggen dat de steekpartij plaatsvond achteraan de feestzaal. Om dat grondig te onderzoeken besliste de politie het feest stop te zetten en de zaal te ontruimen. De identiteiten van alle aanwezigen werden genoteerd zodat zij eventueel later als getuige verhoord kunnen worden.

Op dat moment waren tientallen feestvierders nog alles aan het geven op Boomblast, een feestconcept met Caraïbische muziek. “Al dertien jaar organiseren we dit feest”, zegt de organisator. “Nooit is er iets gebeurd en ook nu verliep de avond eigenlijk in opperste stemming. Heel bizar dat dit gebeurd is.”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio