Advocaat Vertenten haalt uit naar Duchâtelet: “Alles wat hij in het voetbal deed, is mislukt”

Hans Rieder, de advocaat van verdachte scheidsrechter Bart Vertenten, heeft in De Zevende Dag gereageerd op de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin. Ook voor ex-Standard-voorzitter Roland Duchâtelet had de advocaat geen goed woord.

adm

De raadsman houdt vast aan de onschuld van verdachte scheidsrechter. Volgens Rieder heeft Vertenten zijn verblijf in de gevangenis al bij al goed verteerd. “Het gaat zeer goed met hem, hij is blij van buiten te zijn. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis heeft hij ’Het Proces’ van Kafka gelezen.”

Begin deze week oordeelde het hof van beroep in Antwerpen dat de onderzoeksrechter in ‘Operatie Propere Handen’ een “schijn van partijdigheid” zou kunnen hebben en dus van het onderzoek moet gehaald worden. Een zet die een bom onder het onderzoek legde.

In De Afspraak haalde ex-Standard-voorzitter Roland Duchâtelet dan ook vernietigend uit naar Rieder. Hij stelde onomwonden dat Rieder het onderzoek saboteerde en eigenhandig ‘de enige kans om het Belgische voetbal te zuiveren’ in de vuilnisbak gekeild heeft. “Meneer Duchâtelet kent veel van automatisering”, antwoordde de advocaat zondag. “Van voetbal kent hij minder, want alles wat hij daar heeft ondernomen is mislukt. En van juridische zaken kent hij duidelijk niks.”

“Wij hebben hem (Raskin nvdr.) niet gewraakt”, klink het nog, “Drie hoge magistraten van het hof van beroep in Antwerpen hebben dat gedaan. Als meneer Duchâtelet giftige pijlen heeft dan moet hij die richten op die magistraten.”

“We konden ook niet anders”, klonk het nog. “Meneer Raskin was lid van de licentiecommissie van de KBVB, dat is één van de belangrijkste organen binnen de KBVB.”

Tot slot kondigde Rieder aan het ontslag en schorsing van Vertenten aan te zullen vechten voor de arbeidsrechtbank.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL