© smb

Dessel wint degradatietreffen tegen ASV Geel met te zware cijfers

Dessel Sport kan opgelucht ademhalen na de 3-0 zege tegen buur ASV Geel waardoor de witgroenen richting middenmoot kunnen kijken. Geel raakt niet uit de gevarenzone na de vijfde nederlaag op rij.

fvh

Nochtans hadden de bezoekers moeten scoren toen na een flater in de plaatselijke defensie Suarez alleen voor Wim Kustermans verscheen, maar de Desselse goalie keerde het gevaar. De thuisploeg was nergens in deze fase van de match en bakte er weinig van tegen het jonge Geel, dat via Nuyts nog een kans miste maar naast besloot. Op het halfuur werd de thuisploeg wakker met een knappe actie van Jutten, afgestopt door doelman Dautzenberg. Even later scoorde Dessel dan toch via Vansimpsen, maar de assistent vlagde voor buitenspel en dat leek erg twijfelachtig. Dessel was niet van de slag en ging op zoek naar de openingstreffer en die kwam er na een afgeweken schot van Soladio.

Ook na rust trok Dessel die lijn door, maar scoren zat er niet in voor Breugelmans. Aan de overkant miste Verbeek dé kans van de match toen hij een assist van Nakhid ver naast besloot. Jutten (ex-Geel) kon na een steekbal van Jaeken voor de geruststellende 2-0 zorgen waarna Geel ook nog de neus aan het venster stak met pogingen van Merabaï en Suarez, maar scoren blijft een huizenhoog probleem voor de Gelenaren, die de voorbije 5 matchen amper 3 goals maakten. Bij Dessel gingen de ballen er ditmaal vlot in want na een voorzet van Breugelmans kon Vansimpsen in de slotminuten de 3-0 binnen knallen via de onderkant van de lat. Verdiende zege van de thuisploeg in dit Kempense treffen met iets te zware cijfers.

Dessel: Kustermans, Gerits, Remen (51’ Jaeken), Haagen, Vosters, Tilburgs (88’Verboven) , Robin, Jutten, Vansimpsen (86’ Peffer), Soladio, Breugelmans

ASV Geel: Dautzenberg, Verbeek, Nuyts, Matarrese, Vandeheiden, Hoebregs (73’ Lagoureh), Nakhid, Thuys, Bernardinho (63’ Gobitaka), Merabaï, Suarez

Doelpunten: 49’ Soladio 1-0, 72’ Jutten 2-0, 82’ Vansimpsen 3-0

Gele kaarten: Thuys, Bernardinho, Verbeek.

Scheidsrechter: Sam SilvrantsMEER OVER KFC Dessel SportDOEN!