Autodieven gevat ondanks ‘politieverklikker’

Archiefbeeld. Foto: MARC HERREMANS -VUM

Autodieven gevat ondanks ‘politieverklikker’

Print
Mechelen / Zoersel -

Twee Nederlandse mannen, allebei 25 jaar oud, zitten sinds het begin van de week in de gevangenis. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze zondagnacht een Range Rover probeerden te stelen in Zoersel.

De politie van de zone Voorkempen was op zoek naar de mannen nadat een van de ANPR-camera’s - camera’s met nummerplaatherkenning - een ‘hit’ gegeven had. De nummerplaat was geseind na de diefstal van een Range Rover in Mechelen in de nacht van 15 op 16 oktober. Toen de politie de mannen uiteindelijk kon aantreffen in Zoersel, stonden ze op het punt een andere Range Rover te stelen.

Opvallend detail: bij hun arrestatie bleken de mannen een toestelletje bij zich te hebben dat hen moest waarschuwen voor de aanwezigheid van politie. De ‘politieverklikker’, die radiosignalen opvangt binnen een straal van 1 kilometer, werkte klaarblijkelijk niet echt naar behoren.

Het parket in Mechelen onderzoekt nu of de mannen nog andere diefstallen op hun kerfstok hebben. Vrijdag verlengde de raadkamer hun aanhouding met een maand.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio