Lanvin moet op zoek naar nieuwe hoofdontwerper voor mannenlijn

Foto: IG

Mode

Lanvin moet op zoek naar nieuwe hoofdontwerper voor mannenlijn

Print

Het Franse modehuis Lanvin moet na veertien jaar afscheid nemen van de Nederlandse Lucas Ossendrijver, creatief hoofddirecteur bij de mannenlijn van het label. Dat meldt het label in een persbericht.

De 48-jarige Lucas Ossendrijver begon zijn modecarrière in 1997 bij het Franse Kenzo. Daarnaast deed hij ervaring op aan de zijde van Hedi Slimane bij Dior Homme. Veertien jaar geleden kon hij zijn expertise gebruiken bij Lanvin, waar hij volgens het persbericht “elegant minimalisme creëerde zonder daarbij de laatste trends te volgen”.

Het vertrek van Ossendrijver komt slechts acht maanden na het ontslag van Olivier Lapidus, creatief directeur bij de vrouwenlijn. Hij hield het al na twee seizoenen aan het roer van het merk voor bekeken. Sinds 2015 rommelt het achter de schermen van het luxemerk, dat in dat 1889 werd opgericht door Jeanne Lanvin.

De reden? In oktober van dat jaar werd hoofdontwerper Alber Elbaz op straat gezet door de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Shaw-Lan Wang, die er een andere visie op nahield. Vanaf dat moment gaat het intern bergafwaarts.

NIET TE MISSEN