Rik Verheye brengt in ‘De Slimste Mens’ een hilarisch technonummer

Foto: Vier

‘Trollenknots’

Rik Verheye brengt in ‘De Slimste Mens’ een hilarisch technonummer

Print

‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Donderdag verwelkomde Erik een oude bekende: ex-baas en Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute (56).

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy ­tegen Saartje Vandendriessche: “Is je boek al uit? Ligt het al in de winkel?” Saartje: “Ik wou zeggen: het ligt op de Boekenbeurs. Maar dat kan natuurlijk niet.” Van Looy: “Ja, de Boekenbeurs is nu gedaan. Maar het ligt er misschien nog.”

Saartje Vandendriessche: “Wouter en ik zijn al samen naar Londen gefietst.” Vandenhaute: “Ze hebben ons dan op de trein gezet en dan zijn we ginder weer op de fiets gekropen.” Rani De Coninck: “Ja, zo kan ik het ook, naar Londen fietsen.”

Erik Van Looy: “Saartje is al zeker van een plaats in de finaleweken.” Rik Verheye: “Zou kunnen. Ik volg het programma niet.”

Wat waren de leukste momenten?

Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden gesteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

Wat was het gênantste antwoord?

Bij een doodeenvoudige vraag gaan Wouter en Rani totaal de mist in.

Was er ook een muzikaal intermezzo?

Winkelketen Delhaize probeert met ‘knotsgekke’ benamingen kinderen aan te sporen meer groentjes te eten. Rik Verheye vreest dat eerder de obscure Duitse technowereld zich aangesproken zal voelen.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Wouter Vandenhaute. De ondernemer en voormalige baas van productiehuis Woestijnvis, dat deze quiz maakt, gaf meteen zijn ­visitekaartje af door zijn eerste aflevering met glans te winnen.

Wie moet het spel verlaten?

Saartje Vandendriessche. In het finalespel was Rani De Coninck te sterk, maar met vier deelnames keert Saartje terug in de finaleweken. Maandag verwelkomt Erik deejay en stand-upcomedienne Soe Nsuki. Zij werkt aan een programma op Eén waarin ze haar uitgezwermde Congolese familie bij elkaar probeert te brengen.

Wat is de tussenstand?

1. Julie Colpaert (12 afleveringen)

2. Boris Van Severen (8)

3. Saartje Vandendriessche (4)

4. Michèle Cuvelier (3)

5. Omar Souidi (3)

Nu in het nieuws