Open Vld verdeelt bevoegdheden schepenen

Open Vld heeft de bevoegdheden van de schepenen verdeeld. Naast burgemeester Dirk Van Mechelen telt de partij vijf schepenen. Valerie Van Peel is de enige schepen van N-VA.

Burgemeester Dirk Van Mechelen is naast voorzitter van de gemeenteraad ook bevoegd voor politie, brandweer, burgerlijke stand, ondernemen en informatie. Luc Janssens behoudt financiën en begroting, personeel en HR-beleid, onderwijs, rechtszaken, verzekeringen, administratieve vereenvoudiging, toerisme en informatica. Hij is ook voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf.

Koen Helsen is bevoegd voor ruimtelijke ordening, publieke ruimte, patrimonium, verkeersveiligheid, mobiliteit, sport en intercommunales. De derde schepen is An Stokmans. Zij had al cultuur, jeugd, gezin, plechtigheden en feestelijkheden. Daar komt nu middenstand bij. Ria Janssens-Van Oncen is verantwoordelijk voor senioren, muziek en woord, volksgezondheid en ontwikkelingssamenwerking. Ze krijgt daar nog de markten bij. Frederic Van Haeren krijgt openbare werken en behoudt dierenwelzijn, groenvoorziening, begraafplaatsen, milieu en energie.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio