Jani zal het niet graag horen, maar sterren vallen voor fleecetruien

Als het aan stylist Jani zou liggen, mogen kledingstukken uit fleece onmiddellijk in de vuilnisbak. Maar dat is buiten de Amerikaanse topmodellen Gigi Hadid en Kendall Jenner gerekend. Zij paraderen met een trui uit fleece door de straten van New York in de overtuiging dat het stofje best

cool

is.

vwh

Fleece dragen? Als het om de noordpool te verkennen is om de hond uit te laten op een plek waar niemand je ziet, kan het misschien nog net. En met een dekentje is er ook niets mis. Maar topmodellen denken er duidelijk anders over en krikken het imago van fleece op door een trui uit de stof te dragen - flinke dosis swag inclusief.

LEES OOK: De koersbroek is hip op de catwalk, maar kan je er ook mee naar de bakker of een feestje?

Gigi Hadid ging vorige maand voor een blauw cropped fleeceke in combinatie met een geruite broek en opvallende laarsjes met slangenprint. Kendall Jenner droeg jaar trui in juni al, samen met een ander twijfelachtig mode-item: de koersbroek. De Britse acteur Benedict Cumberbatch koos dan weer een vintage sweater om te gaan joggen. Collega-filmster Shia LaBeouf heeft er ook in zijn kleerkast liggen en durft het aan om er scumbro-gewijs bergschoenen en een short bij te dragen.

LEES OOK. Waarom een fleecetrui altijd een fout idee is

De term scumbro verwijst naar de subtrend binnen de normcore (gewone, basic en comfortabele kleren zonder al te veel franjes, red.). Fans van de stijl dragen merken met een groot outdoor-gehalte in combinatie met duurdere stuks. Het geheel ziet er slonzig uit, maar de look is eigenlijk heel duur. “Het gaat erom dat je eruitziet als een puinhoop, maar tegelijk toont dat je heel succesvol bent”, zo omschrijven ze de stijl bij Mr.Porter.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty