© *

© Twitter

© Twitter

© Twitter

© Twitter

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor Koningsdag

Het Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.

VVA

Op de nieuwe, officiële portretten van ons vorstenpaar draagt koning Filip zijn militair uniform en heeft koningin Mathilde een fuchsiakleurige galajurk van Armani aan. De koningin droeg diezelfde jurk al twee keer eerder tijdens officiële staatsbezoeken: in 2011 op het huwelijksbal van prins Albert en prinses Charlene in Monaco en in 2015 voor de 75ste verjaardag van koningin Margrethe in Denemarken.Onze koningin dook ook in haar juwelenkist, waar ze het koninklijke diadeem der Negen Provincieën opdiepte. Vorig jaar droeg ze net hetzelfde diadeem, maar toen koos ze enkel voor het bandeau. Het bovenstuk met de ruitvormige motieven werd verwijderd. Onze koningin lijkt een grote voorkeur te hebben voor deze versie van het juweel, dat in het bezit van koningin Astrid kwam dankzij haar huwelijk met koning Leopold III.

De nieuwe foto's werden vrijgegeven naar aanleiding van Koningsdag, dat elk jaar op vijftien november wordt gevierd. Op de planning staan enkele plechtigheden waarbij de koning zelf niet aanwezig is. Prinses Astrid, prins Lorenz, prins Laurent, prinses Claire en koning Albert zijn wel van de partij. Koningin Paola kan er niet bij zijn omdat ze nog steeds herstellende is van een beroerte.